Óratípusok

Hatha jóga

Hatha jógán a testgyakorlatokra, az ászanákra helyezzük a hangsúlyt, az izmok erősítése és nyújtása is szerepet kap az órákon. Ezek a testhelyzetek rendkívül hatásosan támogatják az egészség megőrzését, fejlesztik a testtudatot, oldják a stresszt és energikusabbá tesznek. A végbemenő folyamatokat pedig a légzés tudatosításával és légzőgyakorlatok végzésével támogatjuk. Ezeknek a technikáknak, valamint a finomabb, többek között a koncentrációt fejlesztő gyakorlatoknak a segítségével pedig a jóga magasabb szintjeibe is bepillantást nyerhetsz. Az órát egy pihentető relaxációval zárjuk.
A hatha jóga gyakorlataira épül a többi óratípus is, amelyekkel találkozhatsz nálunk.

Flow jóga

A flow órákon megtapasztalhatod, hogy milyen az, amikor a hatha órákról ismert ászanákat, testhelyzeteket dinamikusan, áramolva végzed. Nem véletlen, hogy az ilyen flow típusú gyakorlást mozgásos meditációnak is nevezik. A dinamikája miatt a haladóbb irányzatok közé sorolják, de ez ne rémisszen meg. A gyakorlatsorok összeállításánál figyelünk arra, hogy több szinten is élvezhetőek legyenek. Az esti hatha flow órákon, a hangsúlyt a befelé figyelésre, jóleső lassú áramlásra helyezzük, így kezdő gyakorlóknak is ajánljuk.
Tapasztald meg a jóga flow nyújtotta élményt, melyet a tudatos légzéssel teszünk még elmélyültebbé.

Napindító jóga

Tapasztald meg, milyen jógával indítani a napod! Ezen a reggeli óratípuson a finoman, fokozatosan növekvő intenzitással mozgatjuk át a testet, alkalmazkodva az ébredés utáni állapotához. Kellemesen megnyújtjuk az izmokat, és ráhangolódunk az előttünk álló napra, amelybe garantáltan feltöltődve és energikusan fogsz az órát követően belevágni.

Gerincjóga

Gerincjóga órákon a jóga eszköztárát arra használjuk, hogy biztonságosan, anatómiai szempontól jól átgondolt gyakorlatokkal segítsük a test és az idegrendszer egészségének helyreállítását.
Fő cél a tartásjavítás, hiszen a helytelen testtartás nem csupán mozgásszervi problémákat okozhat, többek között meghatározza a légzésünk minőségét is.
Az órán az ízületek alapmozgásait gyakoroljuk, fokozatosan, biztonságosan, kezdők számára is érthető, élvezhető módon.

Haladó gerincjóga

Ha már komfortosan érzed magad a kezdő órákon és szeretnéd a gyakorlásodat továbbfejleszteni, új kihívásokat keresni, akkor ezt az óratípust neked ajánljuk. A kezdő gerincjógához hasonlóan, fokozatosan felépített gyakorlatsorokkal dolgozunk, de tovább növeljük az ízületek aktív mozgástartományát, fejlesztjük az erőt, a hajlékonyságot és koordinációt. A cél, hogy a nehezebb, kihívásokat jelentő jóga ászanákhoz biztonságos úton tudj eljutni

Stresszoldó hatha

Stresszoldó jógaóránkon kiengedheted a felgyülemlett feszültséget, rendszeres gyakorlás esetén pedig olyan technikákat sajátíthatsz el, amelyek segítségével stresszkezelő-képességed fejlődik. Az órán hatha jóga alapú gyakorlást végzünk, jólesően átmozgatjuk a testet és stresszoldó légzőgyakorlatokat végzünk. Az órát egy hosszabb, nyugtató hatású relaxációval zárjuk.

Astanga jóga

Az astanga jóga, egy dinamikus jóga stílus, melyet az indiai Mysore városából származó Sri K. Patthabi Jois tett világhírűvé, és még több mint 90 évesen is tanította. A meghatározott sorrendben végzett gyakorlatok, összhangba hozva a légzéssel, megtisztítja a durva- és finom fizikai testet a betegségektől és szennyeződésektől. Nem csak az ászanákat, hanem az uddjayi légzést, az izomzárak (bandhák) tartását és a tekintet egy pontra való szegezését (dristi) is mind meghatározza. Az uddjayi légzés, mely egy hangos orron történő ki- és belégzés, adja az astanga jóga gyakorlásának ritmusát. A gyakorlatokat vinyászákkal köti össze, mely nem más, mint a légzéssel összhangban végzett mozgás. Az astanga jóga rendszeres gyakorlása, hosszabb ideig képessé teszi a figyelem befelé fordítását, azaz az egy pontra való összpontosítást. Ha ez sikerül, akkor gyakorlásunk egy mozgó meditációvá válik.
Az astanga vinyásza jógát először vezetett órákon érdemes gyakorolni, majd amikor a gyakorló elsajátította a sorozatot, Mysore stílusban már önállóan végezhető.

Kismama jóga

A kismama jógát a váradóság 14. hetétől ajánlott gyakorolni, melynek fő célja, hogy segítsen a várandóság tudatosabb megélésében.
A hatha jóga gyakorlatait alkalmazva segít mind a kismama, mind a baba egészségének fenntartásában. A testgyakorlatok mellett speciális légzőgyakorlatokkal és relaxációs technikákkal is támogatjuk ezt a folyamatot.
A kismama jóga segít tudatosítani a női testében nap mint nap bekövetkező változásokat, ezentúl felkészít a szülésre, és segíti a babával való harmonikus kapcsolat megteremtését.

A BELVÁROS KÖZEPÉN

Yoginside Studio

Oktatóink nyitott szívvel és elfogadással várnak, és segítenek abban, hogy az ő támogatásuk által, figyelve a testi épségedre, biztonságban tudj gyakorolni, és ezáltal egyre közelebb kerülj Önmagadhoz.

VÁLASZD KI A NEKED MEGFELELŐT IDŐPONTOT

Órarend