KERÜLJ BELJEBB

Yoginside Studio

Célunk, hogy az órán megtapasztalt pozitív hatásokat a stúdióból kilépve is magaddal vidd, és ezeket beépítve a mindennapokba, közelebb kerülj egy teljes élethez.

Oktatóink

Volosinovszki Kata

Hatha jóga, flow jóga, yin jóga, gerincjóga és kismama jóga oktató, a stúdió alapítója

Úgy gondolom, hogy a jógához sokféle út vezethet, de ha egyszer igazán rátalálsz, veled marad egy életen át.
Én az utam során a lelki nyugalmat kerestem, kiutat olyan problémákból, amikről az ember nem szívesen beszél. Egy terápiás kezelésen találkoztam először a relaxáció technikájával, ami nagyon meghatározó élmény volt, ez indított el az első jógaórák felé. Onnan szinte azonnal beépült a mindennapokba, egyre inkább az életem részévé vált. Csodás oktatóktól tanulhattam, és tanulok a mai napig is, amiért nagyon hálás vagyok.
A jóga nem a problémáimat oldotta meg, hanem az élethez való hozzáállásomat változtatta meg úgy, hogy rájöttem, minden jó és rossz forrása Önmagam vagyok.
Ha elkezdesz jógázni, a mozgás által formálódni fog a tested, és ezáltal a tudatod. Megérted a testi-lelki összefüggéseket, és rájössz, hogy a problémáidra nem kívülről fog érkezni a megoldás. Szeretném, hogy ez eljusson mindenkihez, akiknek szüksége van rá, hogy ők is megtapasztalják a jóga erejét, ami bőven túlmutat a szimpla testmozgáson.
Mindegy, hogy már ismered ezt az érzést, vagy még csak barátkozol a gondolattal, a jóga mindennap tud újat mutatni, szeretném, hogy ezt az óráimon Te is megtapasztald.

Balogh Krisztina

Hatha jóga és gerincjóga oktató

Mielőtt jógázni kezdtem inkább a pörgős, cardio mozgások híve voltam, spinningre, aerobikra és futni jártam. Sok sportot kipróbáltam, de egyiknél sem köteleződtem el hosszútávra. Majd egy stresszes időszakomban, nagyjából 7 éve, elmentem az első jógaórámra és azonnal beszippantott a mozgásforma változatossága és a benne rejlő kihívások. Az óra végi relaxációnál már tudtam, hogy ez egy hosszútávú szerelem lesz. A mozgás mellett, a jóga letisztult egyszerűségében megtaláltam a nyugalmat is és azt hiszem ennek a hatására maradt és marad a jóga tartósan az életem része. Számomra ez egy tökéletes mankó, hogy a túlpörgésre hajlamos személyiségemet visszabillentsem az egyensúlyi állapotba.

2016-ban végeztem el a Hatha jóga oktatóképzést, majd 2020-ban a Gerincjóga oktatóképzést.

2018-2020-ig szülővárosomban, Debrecenben oktatattam, majd ezután elköltöztem Budapestre és itt folytattam az óratartást 2021-től. A Yoginsidehoz 2022 nyarán sodort az élet és nagyon örülök neki, hogy ennek a szuper stúdiónak az oktatója lehetek.

Az óráimon szeretném közvetíteni mindazt, amit én is tapasztalok gyakorlás közben. Szeretem a dinamikus gyakorlatsorokat és igyekszem színesíteni az órákat egy-egy érdekesebb, nagyobb kihívást jelentő ászanával is, mert biztos vagyok benne, hogy mindenki többre képes, mint azt gondolja.  A relaxáció végén mindig örömmel tölt el az az ismerős, kellemes, nyugodt mosoly, amit az arcokon látok. Ez az az állapot amiért én is nap, mint nap a szőnyegre állok.
Várlak szeretettel!

Sebestyén Dóra

Hatha és flow jóga oktató, hangterapeuta

A jóga körülbelül 10 évvel ezelőtt jelent meg az életemben, teljesen váratlanul. Külföldön voltam egy ideig mikor az egyik délutánon volt egy kis szabadidőm, amit mozgásra szerettem volna szánni. Egyik ismerősöm mondta, hogy menjünk el egy jóga órára, ami akkor még újdonság volt számomra. Annyira megtetszett, hogy mikor hazajöttem elmentem még egyszer, végül meg sem álltam egészen addig, míg el nem végeztem a hatha jóga oktató képzést. Ez idő alatt évekig jazz-balettoztam is.
Nagyon szeretem és nagy érdeklődéssel fordulok a hangtálak felé, szeretem a hangtálakkal való vezetett meditációkat, csakra harmonizációt és jóga nídrát. Ezért később elvégeztem egy hangterápia képzést is tibeti hangtálakkal és ha csak lehet, igyekszem a hangtáljaimat is használni gyakorlásokkor, hogy jobban segítsenek a befelé figyelésben és a külső dolgok elengedésében. Indulj el velem a jóga útján és gyakoroljunk együtt. Várlak nagy szeretettel az órákon.
Hare ohm,tat, sat.

Stiaszni Fanni

Astanga jóga és hatha jóga oktató, hangterapeuta

A jóga nekem sokkal többet adott egyszerű testmozgásnál. Megtaláltam a nyugalmat és a boldogságot a mozgásban.
Mivel táncosnak tanultam, az ászanák elsajátítása viszonylag könnyebben sikerült. Megtanultam tisztelni testem határait és tudatosan feszegetni őket. A légző- és meditációs gyakorlatoknak köszönhetően pedig egészen mentális gyakorlássá vált idővel a gyakorlásom.
2014 óta gyakorlom és 2015 óta oktatom különböző fajtáját a jógának. Ezért az évek alatt megtanultam, hogy sokszor a mentális állapoton is múlik, hogy éppen milyen fajta gyakorlásra vágyik a lélek. Ezért csodálatosnak tartom, hogy ennyi féle jóga irányzat létezik.
A célom az, hogy a gyakorlóim is meg tudják tapasztalni ezt a szeretetet és szabadságot a mozgásban. Ha pedig valakit elindít egy mélyebb önismereti úton, úgy mint engem, akkor ott legyek, ha szükség van rám, és kísérni tudjam ezen az olykor nehéz, mégis csodákkal teli úton.

Pallagi Réka

Hatha jóga és gerincjóga oktató

Évekkel ezelőtt nem értettem, miért jógázik annyi ember és miért beszélnek olyan lelkesedéssel erről a kívülről akkor még unalmasnak és túlságosan lassúnak tűnő mozgásformáról. Ugyanakkor sóvárogva vágyakoztam arra a kisugárzásra, energiára és nyugodtságra, ami mindazokból áradt, akiknek a jóga élete részévé vált.
Ez a kettősség akkor szűnt meg bennem, amikor a munkahelyi stressz okozta szorongás és tenziós fejfájás olyan mértéket öltött, hogy bármit hajlandó voltam kipróbálni, csak enyhüljön.
Ekkor jött az első próbálkozásom a jógával egy 10 perces (igen, 10 perces) gyakorlás formájában, ami onnantól kezdve megváltoztatta az életem.
Napjaim részévé vált hol rövidebb, hol hosszabb gyakorlás és minél többet csináltam, annál több pozitív hatását véltem felfedezni mind mentálisan, mind fizikálisan.
Azzal, hogy gyökeresen megváltoztatta az életemet, úgy éreztem ezt az életminőségbeli változást minél többeknek meg kell tapasztalnia, így elvégeztem az alap (hatha) jógaoktató képzést, majd ezen fellelkesülve még két gerincjóga oktatóképzést, így mind a tradicionális alapokat egy, az ülő életmód okozta panaszokra megoldást nyújtó modern szemlélettel megerősítve.
Az óráimat is e szerint szeretem felépíteni, gerinc simogató, valamint főbb izomcsoportokat célzó bemelegítéssel, majd aktív-passzív nyújtó gyakorlatokkal a “golyóálló” izomzatért és ízületekért, esetenként csúcs ászanákkal, de mindenképp egy kellemes relaxációval az óra végén, hogy az idegrendszert is kisimítsa egy-egy gyakorlás.
Szeretettel várok mind kezdőket, mind haladókat az órákra, és örömmel válaszolok bármilyen kérdésre.

Huszár Blanka

Hatha jóga oktató

A jóga szerintem attól olyan gyönyörű, hogy nem ér véget az óra végével, mintha kicsengettek volna az iskolából – átszövi az egész életedet, ha hagyod. A jóga ott van minden pozitív gondolatban, egy szép napos, madárdalos reggelben, de akár egy nehéz munkanapban is, ha képesek vagyunk kicsit tudatosak maradni.
7 éves korom óta táncolok, így a mozgás valamilyen formája mindig velem volt. A jóga világába nővérem vezetett be 8 évvel ezelőtt, tőle tanultam meg az alapokat. Minden órája után egészen könnyűnek éreztem magamat, szinte repültem. Ezután a jóga sok változatát kipróbáltam, és a sok gyakorlás után tudatosult bennem, hogy szeretném a tapasztalataim megosztani másokkal is. Szeretem óráimon átadni a jóga elmélyítő, elcsendesítő hatását, a testre, és egészségre gyakorolt jótékony hatásait, és szeretem a tánc közben elsajátított testtudatosító, önmagunk elfogadását segítő gyakorlatokat is belefűzni óráimban, hiszen ezt tartom a jóga egyik legfontosabb tanításának: úgy vagyunk tökéletesek, ahogy vagyunk, itt és most, ebben a testben.

A BELVÁROS KÖZEPÉN

Yoginside Studio

Oktatóink nyitott szívvel és elfogadással várnak, és segítenek abban, hogy az ő támogatásuk által, figyelve a testi épségedre, biztonságban tudj gyakorolni, és ezáltal egyre közelebb kerülj Önmagadhoz.

VÁLASZD KI A NEKED MEGFELELŐT

Óratípusok