KERÜLJ BELJEBB

Yoginside Studio

Célunk, hogy az órán megtapasztalt pozitív hatásokat a stúdióból kilépve is magaddal vidd, és ezeket beépítve a mindennapokba, közelebb kerülj egy teljes élethez.

Oktatóink

Volosinovszki Kata

Hatha jóga, flow jóga, yin jóga, gerincjóga és kismama jóga oktató, a stúdió alapítója

Úgy gondolom, hogy a jógához sokféle út vezethet, de ha egyszer igazán rátalálsz, veled marad egy életen át.
Én az utam során a lelki nyugalmat kerestem, kiutat olyan problémákból, amikről az ember nem szívesen beszél. Egy terápiás kezelésen találkoztam először a relaxáció technikájával, ami nagyon meghatározó élmény volt, ez indított el az első jógaórák felé. Onnan szinte azonnal beépült a mindennapokba, egyre inkább az életem részévé vált. Csodás oktatóktól tanulhattam, és tanulok a mai napig is, amiért nagyon hálás vagyok.
A jóga nem a problémáimat oldotta meg, hanem az élethez való hozzáállásomat változtatta meg úgy, hogy rájöttem, minden jó és rossz forrása Önmagam vagyok.
Ha elkezdesz jógázni, a mozgás által formálódni fog a tested, és ezáltal a tudatod. Megérted a testi-lelki összefüggéseket, és rájössz, hogy a problémáidra nem kívülről fog érkezni a megoldás. Szeretném, hogy ez eljusson mindenkihez, akiknek szüksége van rá, hogy ők is megtapasztalják a jóga erejét, ami bőven túlmutat a szimpla testmozgáson.
Mindegy, hogy már ismered ezt az érzést, vagy még csak barátkozol a gondolattal, a jóga mindennap tud újat mutatni, szeretném, hogy ezt az óráimon Te is megtapasztald.

Balogh Krisztina

Hatha jóga és gerincjóga oktató

Mielőtt jógázni kezdtem inkább a pörgős, cardio mozgások híve voltam, spinningre, aerobikra és futni jártam. Sok sportot kipróbáltam, de egyiknél sem köteleződtem el hosszútávra. Majd egy stresszes időszakomban, nagyjából 7 éve, elmentem az első jógaórámra és azonnal beszippantott a mozgásforma változatossága és a benne rejlő kihívások. Az óra végi relaxációnál már tudtam, hogy ez egy hosszútávú szerelem lesz. A mozgás mellett, a jóga letisztult egyszerűségében megtaláltam a nyugalmat is és azt hiszem ennek a hatására maradt és marad a jóga tartósan az életem része. Számomra ez egy tökéletes mankó, hogy a túlpörgésre hajlamos személyiségemet visszabillentsem az egyensúlyi állapotba.

2016-ban végeztem el a Hatha jóga oktatóképzést, majd 2020-ban a Gerincjóga oktatóképzést.

2018-2020-ig szülővárosomban, Debrecenben oktatattam, majd ezután elköltöztem Budapestre és itt folytattam az óratartást 2021-től. A Yoginsidehoz 2022 nyarán sodort az élet és nagyon örülök neki, hogy ennek a szuper stúdiónak az oktatója lehetek.

Az óráimon szeretném közvetíteni mindazt, amit én is tapasztalok gyakorlás közben. Szeretem a dinamikus gyakorlatsorokat és igyekszem színesíteni az órákat egy-egy érdekesebb, nagyobb kihívást jelentő ászanával is, mert biztos vagyok benne, hogy mindenki többre képes, mint azt gondolja.  A relaxáció végén mindig örömmel tölt el az az ismerős, kellemes, nyugodt mosoly, amit az arcokon látok. Ez az az állapot amiért én is nap, mint nap a szőnyegre állok.
Várlak szeretettel!

Sebestyén Dóra

Hatha és flow jóga oktató, hangterapeuta

A jóga körülbelül 10 évvel ezelőtt jelent meg az életemben, teljesen váratlanul. Külföldön voltam egy ideig mikor az egyik délutánon volt egy kis szabadidőm, amit mozgásra szerettem volna szánni. Egyik ismerősöm mondta, hogy menjünk el egy jóga órára, ami akkor még újdonság volt számomra. Annyira megtetszett, hogy mikor hazajöttem elmentem még egyszer, végül meg sem álltam egészen addig, míg el nem végeztem a hatha jóga oktató képzést. Ez idő alatt évekig jazz-balettoztam is.
Nagyon szeretem és nagy érdeklődéssel fordulok a hangtálak felé, szeretem a hangtálakkal való vezetett meditációkat, csakra harmonizációt és jóga nídrát. Ezért később elvégeztem egy hangterápia képzést is tibeti hangtálakkal és ha csak lehet, igyekszem a hangtáljaimat is használni gyakorlásokkor, hogy jobban segítsenek a befelé figyelésben és a külső dolgok elengedésében. Indulj el velem a jóga útján és gyakoroljunk együtt. Várlak nagy szeretettel az órákon.
Hare ohm,tat, sat.

Erdélyi Adrienn

Hatha jóga, flow jóga és kismama jóga oktató, fasciális jógaterapeuta

“Kevesebb ellenállás, több rugalmasság. Kevesebb irányítás, több odaadás. Kevesebb fej, több szív.”
Táncosnak, majd színésznek készültem, végül művészeti menedzserként kezdtem a pályafutásomat, később ültem sokat számítógép előtt, így az ülőmunka minden káros hatásával is, sajnos, tökéletesen tisztában vagyok. A mozgás kicsi korom óta a mindennapjaim része, a jógában is kezdetben a tánchoz hasonló mozgásformát kerestem.
A jóga meghatározó része volt az elmúlt években egy komoly betegségből való felgyógyulásnak és annak is, hogy közelebb kerüljek magamhoz, egyszersmind kíváncsisággal teli nyitottsággal és elfogadással tekintsek önmagamra és az engem körülvevő világra.Felismertem, hogy nem vagyok egyedül, hogy bátran, nyitott szívvel kapcsolódhatok önmagamhoz és másokhoz is, hogy bízhatok a testemben és az intuíciómban; és hogy sokkal erősebb vagyok, mint gondoltam. Mindez elképesztő energiákat képes felszabadítani. Hiszek benne, hogy ezt a belső örömöt mindenki megtapasztalhatja.
Egy jógaóra számomra a kreativitás megélésének és a kapcsolódásnak az egyik legtisztább formája, ami segít abban, hogy a saját felismerésemen keresztül másokat is segítsek az úton.

Pallagi Réka

Hatha jóga és gerincjóga oktató

Évekkel ezelőtt nem értettem, miért jógázik annyi ember és miért beszélnek olyan lelkesedéssel erről a kívülről akkor még unalmasnak és túlságosan lassúnak tűnő mozgásformáról. Ugyanakkor sóvárogva vágyakoztam arra a kisugárzásra, energiára és nyugodtságra, ami mindazokból áradt, akiknek a jóga élete részévé vált.
Ez a kettősség akkor szűnt meg bennem, amikor a munkahelyi stressz okozta szorongás és tenziós fejfájás olyan mértéket öltött, hogy bármit hajlandó voltam kipróbálni, csak enyhüljön.
Ekkor jött az első próbálkozásom a jógával egy 10 perces (igen, 10 perces) gyakorlás formájában, ami onnantól kezdve megváltoztatta az életem.
Napjaim részévé vált hol rövidebb, hol hosszabb gyakorlás és minél többet csináltam, annál több pozitív hatását véltem felfedezni mind mentálisan, mind fizikálisan.
Azzal, hogy gyökeresen megváltoztatta az életemet, úgy éreztem ezt az életminőségbeli változást minél többeknek meg kell tapasztalnia, így elvégeztem az alap (hatha) jógaoktató képzést, majd ezen fellelkesülve még két gerincjóga oktatóképzést, így mind a tradicionális alapokat egy, az ülő életmód okozta panaszokra megoldást nyújtó modern szemlélettel megerősítve.
Az óráimat is e szerint szeretem felépíteni, gerinc simogató, valamint főbb izomcsoportokat célzó bemelegítéssel, majd aktív-passzív nyújtó gyakorlatokkal a „golyóálló” izomzatért és ízületekért, esetenként csúcs ászanákkal, de mindenképp egy kellemes relaxációval az óra végén, hogy az idegrendszert is kisimítsa egy-egy gyakorlás.
Szeretettel várok mind kezdőket, mind haladókat az órákra, és örömmel válaszolok bármilyen kérdésre.

Cseh Annamária

Hatha jóga, flow jóga és női jóga oktató

Amikor életemben először álltam a matracra, nem tudtam, hogy a jóga az életem fontos részévé válik majd, csak éreztem a belső hívást felé. Azóta már sokszor, sokféleképpen öntöttem szavakba, hogy mit is jelent nekem, de mint minden az életben, ez is folyamatosan változik és fejlődik. A jóga számomra az a biztonságos tér, ahol korlátok nélkül tudok felfedezni, a középpont, ahova mindig visszatérhetek. Megérkezés, elfogadás, szabadság, fellélegzés. A jóga folyamatosan tanít jelen lenni a saját életemben — a matracon és azon kívül is.
Már egészen korán tudtam, hogy másoknak is szeretném megmutatni azt a csodát, amit a jóga adott nekem, így jutottam el különféle oktatóképzésekre. A sok új tudásanyag megszerzése mellett elkezdtem levetkőzni a korábbi berögződéseimet, újra és újra felfedezve az ismerős mozdulatokat, érzéseket, gondolatokat. A fizikai gyakorlásom sokféleképpen néz ki, néha dinamikus, máskor főként légzőgyakorlatokból áll, de a cél mindig ugyanaz, megérkezni önmagamhoz. Az óráimon egy olyan biztonságot teret szeretnék létrehozni, ahol te is szabadon tudsz felfedezni, mozdulni és megpihenni.

Váczi Virág

Hatha jóga és meditációs oktató

A jóga számomra az élet, hogy az mindent körülfon: hogy hogyan szólunk magunkhoz és másokhoz, törekszünk-e az igazmondásra, dolgoztatjuk-e a fizikai testünket, eddzük-e az elménket azzal, hogy hagyunk-e időt lecsendesedni, lélegezni, teszünk-e erőfeszítést magunkért, kutatjuk-e az utunkat. Nagyon szeretem megmutatni az óráimon az ászanákon túli világot, hogy az óra végére ne csak a testünk, de az elménk is ellazulhasson, megpihenhessünk természetes, nyugodt állapotunkban. Tradicionális Hatha jógát oktatok, és szeretem ha időszaktól függően megjelenik benne az erő, a dinamizmus, máskor pedig a lecsendesedés. Szívesen foglalkozok sportolókkal, hobbi futókkal, túrázókkal is, mert úgy látom, hogy a sport által adott teljesítményorientált világot remekül ellensúlyozza a jóga, ezen kívül én is több maratont futottam, sok hegyre másztam fel, így személyes érintettségem is van. Emellett a mentális egészség kiemelt helyet foglal el az életemben, jómagam pszichológiát tanulok és folyamatosan foglalkozom az önismeretemmel, és ez a szemlélet megjelenik az óráimon is. Ha a tények embere lennél: 2021-óta oktatok, ekkor szereztem a jógaoktatói végzettségemet is, a Mandala Jógastúdióban. Volt szerencsém később Márk Tamásnál és Malik-Tóth Istvánnál tanulni meditációt és relaxációt, majd elutazni Nepálba, hogy indiai oktatóknál, swamiknál mélyíthessem el a tudásomat. Jelenleg is folyamatosan gyakorlok, hogy minél megalapozottabb, hitelesebb tudást adhassak át a velem tartó jógázni vágyóknak.
Csütörtökönként 19:30-tól, egy 90 perces hatha jóga keretében tudunk együtt gyakorolni. Az órán az ászanák abszolút előtérben vannak, de része ugyanúgy légzőgyakorlatok, relaxáció, meditáció.
Legyél akár kezdő, újrakezdő vagy középhaladó, én biztosan szeretettel várlak.

Somogyfoki Anna

Hatha jóga oktató

Amikor először találkoztam a jógával, akkor még azt gondoltam, hogy azonos az ászanák gyakorlásával, testünk átmozgatásával. Aztán amikor rendszeresebben kezdtem el gyakorolni, akkor tapasztaltam meg, hogy milyen nagy hatást tud gyakorolni rám. Sokszor az ászanázás közben érkeztek meg olyan érzések, amiket korábban nem engedtem közel magamhoz. A jógaoktatói végzettségem megszerzése közben jöttem rá, hogy mennyivel többről van szó valójában, mint csupán egy mozgásformáról.
Most már úgy látom, hogy a jóga egy életforma, ami segíteni tud bennünket egy kiegyensúlyozottabb és önazonosabb élet elérésében. Az a 90 perc, amit a jógaszőnyegen töltesz, lehetőséget ad arra, hogy elengedd a mindennapi problémákat, megérkezz a jelenbe, figyelj magadra és teret adj a benned levő érzéseknek és érzeteknek. Az óráim során ebben szeretnélek támogatni, hogy a gyakorlás után testben és lélekben felfrissülve, egy kicsit könnyebben folytasd a napodat. Szeretettel várlak akkor is, ha még csak most ismerkedsz a jógával vagy ha már rutinosabb gyakorló vagy.

Andorkó Judit

Gerincjóga, astanga jóga és kismama flow jóga oktató

Azok közé tartozom, akik csak a mozgás miatt kezdtek el jógázni, szerettem volna megelőzni az ülőmunkával járó hát és derékfájást( amit egyébként sikerült is!). A gerincjóga oktatóképzést csak saját magam miatt kezdtem el, és közben döbbentem rá hogy ezzel mennyi embernek tudnék én is segíteni. Azóta már több továbbképzéssel a hátam mögött úgy gondolom hogy nem volt véletlen hogy pont így, pont ekkor találkoztam a jógával, ahogy közben én is felnőttem, úgy merültem egyre mélyebbre ebben a világban. Már nemcsak ászanázásként van velem a jóga, hanem inkább életmódként hat ki az életem legtöbb részére.

A BELVÁROS KÖZEPÉN

Yoginside Studio

Oktatóink nyitott szívvel és elfogadással várnak, és segítenek abban, hogy az ő támogatásuk által, figyelve a testi épségedre, biztonságban tudj gyakorolni, és ezáltal egyre közelebb kerülj Önmagadhoz.

VÁLASZD KI A NEKED MEGFELELŐT

Óratípusok